Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Tím přínosem je svoboda. " Nějak Vám uniklo, že ta svoboda je hlavně pro zločince a vyděrače atd., Vy jeden přínose.;-D

0 1
možnosti
Foto

To je hloupost. Nejvíc zločinů se financuje Dolarem.

1 0
možnosti
MV

Mě připadá šílené třeba už jen to, kolik energie se absolutně zbytečně propálilo "dolováním" bitcoinu.

0 0
možnosti
Foto

Zbytečně? Kapitalizace BTC je větší než propálená energie. Z toho plyne, že to zbytečné není.

0 0
možnosti
LV

Píšete, že díky tomu, že každý má Hlavní účetní knihu Bitcoinu v počítači, je nezfalšovatelná. Ale na druhou stranu je šifrovaná, takže nikdo nezjistí, co v ní je vlastně zaznamenáno. Tak jak víte, že vůbec máte v počítači Hlavní účetní knihu Bitcoinu?

Píšete, že Bitcoin je absolutně bezpečná měna, ale není to pravda. I Bitcoiny se dají ukrást. Viz https://www.euro.cz/kryptomeny/pet-prusvihu-ktere-jsou-spojeny-s-kryptomenami-1406840. A kdo potom řeší tyto věci? Stát. Když Vám z banky ukradnou peníze, banka je pojištěná a peníze Vám navíc vrátí. Kdo Vám vrátí Bitcoiny?

To, že Bitcoinů je omezený počet, také není zas taková výhoda. Tím, jak přibývá statků (vytvořených produktů), stoupá nutně hodnota Bitcoinu. Prostě za 1 Bitcoin si pořídíte dnes víc statků než včera, obrazně řečeno, protože statků přibývá, ale peněžních jednotek je stále stejně. Což ale znamená, že pokud jste obchodník, včera jste nakoupil dráž než dnes, protože mezitím přibyly nové statky a konstantní počet jednotek musí pokrýt i je. Takže nominální hodnota jednotlivých statků klesla. Takže hodnota Vašeho jmění se bude snižovat, pokud budete mít v majetku cokoliv jiného než Bitcoiny. Což povede k tomu, že lidi přestanou utrácet za nezbytné věci, a ti, kteří budou produkovat nezbytné věci, nakonec Bitcoiny soustředí k sobě a bude vymalováno.

1 1
možnosti
Foto

Omezené množství není žádný problém, protože BTC se dá dělit na 8 desetinných míst a když bude třeba lze dělitelnost ještě zvýšit. Co je na něm to nejzajímavější je právě ten fundament decentralizace, že vám vás BTC nemůže zničit nějaký Jouda v centrální bance nebo ve vládě. BTC má v současné době velkou volatilitu, ale na druhou stranu je pořád enormně levný, kolem 7000,- Dolarů za 1 BTC. Pokud se stane digitálním zlatem za cca 10-15 let, jeho hodnota se bude pohybovat kolem 1mil Dolarů. To je dobrý důvod mít ve svém investičním portfóliu pár desetin této kryptoměny.

1 0
možnosti
PK

Bitcoin jsem si vyzkoušel a vycouval z něj. Nechal jsem tam jen pár korun. Možná jsem udělal chybu, ale jestli se někdy vrátím k něčemu jinému než nemovitosti, bude to spíše zlato. Tak vám držím pěsti. Můj pohled je v článku Horská dráha jménem Bitcoin :-)

0 0
možnosti
Foto

Též vyzkoušel a zůstal u něj. Občas za něj nakupuji na Alze.

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 691x
Liberál s pravicovým myšlením. Kandidát do zastupitelstva Jihomoravského kraje a zastupitel obce Ladná. Člen rady pro marketing a cestovní ruch města Brna.

Seznam rubrik