Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Problém je především ve dvou věcech:

1) Vlastnictví půdy se prudce zkoncentrovalo do rukou několika latifundistů a oni přizpůsobili systém dotací svým potřebám. Selský stav prakticky neexistuje,

2) Jakékoli podnikání je u nás vpodstatě společensky ostrakizované.

0 0
možnosti
JM

Problém je, že místo zemědělce hospodáře máme podnikatele v zemědělství. Dokud bude.

0 0
možnosti
JH

Tak řepka se nadměrně pěstuje pro splnění podílu obnovitelných paliv z nařízení EU. Dotace tam jsou až obmyšleně jako neuplatněná pokuta pro stát. Celé je to pokřivené, protože biopaliva víc škodí než prospívají. Je to jeden z dokladů nepromyšleného přístupu k "záchraně " planety.

3 0
možnosti
JT

J38i28r97i 39T61i61c81h98y

3. 5. 2020 16:01

Jen tak na okraj, v Cesku jsme mivali sedlaky a zemedelce, vzdycky jsem si myslel, ze farmers maji v USA.

3 0
možnosti
LH

.... jsme překvapivě zemí s vysokým podílem ekofarem v EU a to celých 14,5%...

Pane autore, staří sedláci říkali, že jeden hektar uživí jeden kus dobytka a jeden kus dobytka vyprodukuje za rok hnoje na jeden hektar.Komunisti to už trochu zredukovali, měli na 3 hektary jeden kus dobytka a tento režim to už zredukoval na 10 hektarů na jeden kus dobytka.

Čili až Vám někdo bude tvrdit, že má ekofarmu tak se ho zeptejte kolik hektarů má a kolik kusů dobytka na tom chová.Musí to být 1:1 jinak to není ekofarma a hnojí i chemií.

A právě tím, že u nás mizí hnojení hnojem, tak začíná být půda mrtvá, což znamená nejsou tam žížaly a různí brouci, kteří provrtávají půdu a pak zase krtci a jim podobní živočichové, kteří se živí těmi brouky atd.A tím pádem, že v půdě nejsou různé cestičky, voda se nemůže vsakovat dolů (protože je udusaná těžkými stroji) a tím mizí i spodní voda.

A pokud někdo namítne, že dříve krávy dojily méně a dneska mají vyšší dojivost,tudíž jich není tolik potřeba, ano má pravdu, ale zase musí mít více jiného zvířectva aby vyprodukoval hnůj na ta pole.

3 0
možnosti
VB

Volnotržní zemědělství v rámci EU? Vždyť všude kolem státy zemědělství masivně dotují, více než u nás, a ekodotace za řepku alespoň trochu našim zemědělcům pomáhají. Pokud je chcete zrušit, buď zrušíte naše zemědělce, nebo zvýšíte dotace zemědělcům, nebo (a to je ta správná cesta) prosadíte buď zrušení dotací v celé EU, nebo jejich sjednocení. Je vtipné vidět rakouského zemědělce, jak svaluje seno hráběmi, a na trhu pak jsou srovnatelné ceny potravin jako u nás, nebo i nižší.

2 0
možnosti
Foto

R^ narazila jsem na zajímavý starý článek, který Vaše tvrzení pěkně dokresluje: https://www.investujeme.cz/clanky/francie-a-spolecna-zemedelska-politika-evropske-unie/

0 0
možnosti
Foto

I34v25a57n 69M36a22r42e19k

3. 5. 2020 12:58

Každého deptá něco jiného pane Šoško. Někoho řepka, a jiného zase fotovoltaika a multisklady postavené zpravidla na té nejúrodnější půdě.

Mimochodem, řepka je zemědělská plodina, jako každá jiná, což se o vzpomínaných objektech rozhodně říci nedá. ;-( Rv

A propos, vloni jsem jel z dovolené z Českého ráje přes Turnov- Ml.Boleslav- Všetaty do Prahy. Po celou dobu jsme jeli mezi lány obilí, o řepku jsme nezavadili, takže ono to s ní nebude asi tak "žhavé"? 8-o

3 3
možnosti
Foto

Zřejmě jste nejeli v době největšího rozkvětu. Pojďte se k nám na Moravu podívat teď. Samozřejmě řepka jako zemědělská plodina není apriori špatná, nicméně její nadměrné pěstování je způsobeno dotacemi. Mrkněte na web http://www.bezrepky.cz :-)

2 0
možnosti
Foto

Dotace jsou nástrojem k ovládání, trh křiví zcela cíleně, v mnoha odvětvích.

Dotování řepky je výsledkem snah jurodivých ochránců přírody. Je třeba řešit příčiny, nikoliv následky.

3 0
možnosti
Foto

Naprosto souhlasím. Prvním krokem musí být zrušení finanční podpory státu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 691x
Liberál s pravicovým myšlením. Kandidát do zastupitelstva Jihomoravského kraje a zastupitel obce Ladná. Člen rady pro marketing a cestovní ruch města Brna.

Seznam rubrik